Home / Kriptovalute / Dogecoin kupovina – Isplati li se kupnja kriptovalute?

Dogecoin kupovina – Isplati li se kupnja kriptovalute?

Dogecoin kupovina - Isplati li se kupnja kriptovalute?

Dogecoin je peer-to-peer digitalna valuta koju su 2013. godine stvorili Billy Markus i Jackson Palmer. Postala je jedna od najpopularnijih kriptovaluta, s preko 100 milijuna kovanica do danas. Dogecoin koristi algoritam nazvan Scrypt kao svoj sustav za dokaz rada za rudarenje novih blokova na mreži. Ukupna ponuda Dogecoina nikada neće premašiti 21 milijardu kovanica, od kojih su svi trenutno u optjecaju.

U usporedbi s drugim valutama kao što su Bitcoin ili Ethereum, tržišna kapitalizacija Dogecoina je relativno mala. Međutim, to ne znači da ne postoji potencijalni rast ako kupite novčić po trenutnim cijenama. Ako danas želite ulagati u Dogecoin, imamo sjajne vijesti: Dogecoin sada možete kupiti izravno u našoj online trgovini! Nudimo konkurentne cijene u usporedbi s tradicionalnim burzama, stoga provjerite koliko novca možete uštedjeti kada odmah počnete ulagati u Dogecoin.

Sigurno kupujte kriptovalute

Kako mogu kupiti Dogecoin

Možete jednostavno kupiti Dogecoin putem Coinbasea koristeći svoj bankovni račun. Sve što trebate je pristup internetskoj vezi koja radi i moći potvrditi svoj identitet putem e-pošte ili telefonskog broja. Nakon što ste prijavljeni, odaberite “Sredstva” na gornjoj navigacijskoj traci, a zatim kliknite “+ Dodaj sredstva”. Odaberite između bankovnog računa ili kreditne kartice. Unesite podatke o kartici i pošaljite plaćanje. Sredstva bi se trebala pojaviti u vašem novčaniku za nekoliko minuta.

PayPal

Kupnje Dogecoina izvršene putem PayPal-a traju dulje nego inače jer moraju proći nekoliko koraka provjere prije nego što nam budu puštene. Ovaj proces obično traje oko tri dana, ali može varirati ovisno o kupljenom iznosu. Kako biste ubrzali vrijeme objavljivanja, obavezno koristite provjerenu adresu i uključite sve dodatne informacije koje se traže tijekom naplate. Kupnje Dogecoina izvršene putem PayPal-a ne mogu se vratiti nakon obrade. Napominjemo da zbog velike potražnje PayPal zadržava pravo otkazivanja transakcija bez prethodne obavijesti.

Kupnja Dogecoina kreditnom karticom

Kupnje Dogecoina izvršene putem kreditne kartice ne zahtijevaju dodatne korake provjere osim onih koji su inače potrebni za ove vrste plaćanja. Kupnje izvršene debitnom/kreditnom karticom ne uključuju naknade. Kupnje kreditnom karticom moraju biti dovršene u roku od 24 sata nakon podnošenja narudžbe. Za brisanje debitnih kartica obično je potrebno dva radna dana, dok kreditnim karticama obično treba samo jedan dan.

Sigurno kupujte kriptovalute

Bankovni prijenos

Kupnje Dogecoina vrše se putem bankovnog prijenosa također ne zahtijevaju dodatne korake provjere osim onih koji su već spomenuti. Ove narudžbe ovise o dostupnosti, a vrijeme obrade može se razlikovati ovisno o lokaciji. Narudžbe poslane izvan teritorija SAD-a mogu imati kašnjenja. Nalozi bankovnog prijenosa su nepovratni. Idealno je izvršiti narudžbu ranije kako ne biste propustili najbolju dostupnu cijenu.

Gdje kupiti Dogecoin

Sljedeće su neke od platformi na kojima možete kupiti Dogecoin

Coinbase

Ova platforma korisnicima omogućuje trenutnu zamjenu fiat valute za bitcoin. Korisnici mogu financirati svoje račune putem bankovnih transfera, ACH depozita, SEPA transfera i još mnogo toga. Podržavaju i USD i EURO račune. Nakon što potvrdite svoj ID, bitcoine ćete dobiti odmah po kupnji.

Bitstamp

Bitstamp nudi jedno od najnaprednijih sučelja za trgovanje. Stranica ima jednostavno sučelje koje olakšava trgovinu kriptovalutama poput BTC, ETH, LTC, DOGE itd., dogecoin novčanicima. Nakon što se prijavite, vidjet ćete sve svoje stanje, uključujući ukupnu vrijednost kovanica pohranjenih u svakom novčaniku. Odavde možete poslati novčiće drugom korisniku klikom na gumb Pošalji pored željenog primatelja.

Alternativno, možete povući kovanice iz svog novčanika u svoj digitalni novčanik odabirom Povlačenje pod Stanje novčanika. Možete čak postaviti i ponavljajuća povlačenja, tako da ne propustite važne transakcijske aktivnosti. Bitstamp podržava više valuta kao što su Bitcoin, Ethereum Litecoin.

Lokalni Bitcoini

Ako želite nešto prodati lokalno, lokalni Bitcoini su vjerojatno najlakši način da pronađete kupce koji žele platiti u lokalnoj valuti. Prodavatelji jednostavno navode artikle za prodaju po njihovim trenutnim traženim cijenama. Kupci objavljuju ponude koje prodavači prihvaćaju ili odbijaju.

Zaključak

Kupnja Dogecoina vrlo je slična drugim popularnim kriptovalutama kao što su Bitcoin i Etherium. Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći da odlučite hoćete li ulagati u Dogecoin ili ne.

Sigurno kupujte kriptovalute

Check Also

Buy SHIBA INU - Is it worth buying the cryptocurrency

SHIBA INU kupovina – Isplati li se kupnja kriptovalute?

SHIBA INU je nova i nadolazeća kovanica koja je nastala 2017. To je jedan od …