Home / криптовалути (bg) / Купуване на Dogecoin – струва ли си да купувате криптовалутата?

Купуване на Dogecoin – струва ли си да купувате криптовалутата?

Купуване на Dogecoin - струва ли си да купувате криптовалутата?

Dogecoin е цифрова валута, създадена през 2013 г. от Били Маркъс и Джаксън Палмър. Тя се превърна в една от най-популярните криптовалути, като до момента са добити над 100 милиона монети. Dogecoin използва алгоритъм, наречен Scrypt, като система за доказване на работа за добиване на нови блокове в мрежата. Общото предлагане на Dogecoin никога няма да надхвърли 21 милиарда монети, всички от които в момента са в обращение.

В сравнение с други валути като Bitcoin или Ethereum, пазарната капитализация на Dogecoin е сравнително малка. Това обаче не означава, че няма потенциален ръст, ако закупите монетата на текущите цени. Ако искате да инвестирате в Dogecoin днес, имаме страхотни новини: Вече можете да закупите Dogecoin директно от нашия онлайн магазин! Предлагаме конкурентни курсове в сравнение с традиционните борси, така че проверете колко пари можете да спестите, когато започнете да инвестирате в Dogecoin веднага.

Купувайте криптовалути сигурно

Как мога да купя Dogecoin

Можете лесно да закупите Dogecoin чрез Coinbase, като използвате банковата си сметка. Всичко, от което се нуждаете, е да имате достъп до работеща интернет връзка и да можете да потвърдите самоличността си чрез имейл или телефонен номер. След като влезете в системата, изберете „Средства“ в горната навигационна лента, след което кликнете върху „+ Добавяне на средства“. Изберете между банкова сметка или кредитна карта. Въведете данните на картата си и изпратете плащането. Средствата ви трябва да се появят в рамките на няколко минути в портфейла ви.

PayPal

Покупките на Dogecoin, извършени чрез PayPal, отнемат повече време от обикновено, тъй като трябва да преминат през няколко стъпки за проверка, преди да ни бъдат предоставени. Този процес обикновено отнема около три дни, но може да варира в зависимост от закупената сума. За да ускорите времето за освобождаване, моля, уверете се, че използвате проверен адрес и включвате всяка допълнителна информация, поискана по време на поръчката. Покупките на Dogecoin, извършени чрез PayPal, не могат да бъдат възстановени, след като бъдат обработени. Моля, имайте предвид, че поради голямото търсене PayPal си запазва правото да анулира трансакции без предизвестие.

Закупуване на Dogecoin с кредитна карта

Покупките на Dogecoin, извършени чрез кредитна карта, не изискват допълнителни стъпки за проверка, освен тези, които обикновено се изискват за този вид плащания. Покупките, извършени с дебитна/кредитна карта, не са свързани с такси. Покупките с кредитна карта трябва да бъдат извършени в рамките на 24 часа след подаването на поръчката. Изчистването на дебитни карти обикновено отнема два работни дни, а на кредитни карти – само един ден.

Купувайте криптовалути сигурно

Банков превод

Покупките на Dogecoin се извършват чрез банков превод и също не изискват допълнителни стъпки за проверка освен вече споменатите по-горе. Тези поръчки зависят от наличността и времето за обработка може да се различава в зависимост от местоположението. При поръчките, направени извън териториите на САЩ, може да има забавяне. Поръчките по банков път не подлежат на възстановяване. Идеално е да направите поръчката си по-рано, за да не пропуснете най-добрата налична цена.

Къде да купя Dogecoin

По-долу са изброени някои от платформите, където можете да закупите Dogecoin

Coinbase

Тази платформа позволява на потребителите незабавно да обменят фиатна валута за биткойн. Потребителите могат да захранват сметките си чрез банкови преводи, ACH депозити, SEPA преводи и др. Те поддържат сметки както в щатски долари, така и в евро. След като потвърдите самоличността си, ще получите биткойни веднага след закупуването им.

Bitstamp

Bitstamp предлага един от най-усъвършенстваните интерфейси за търговия. Сайтът разполага с лесен интерфейс, който улеснява търговията с криптовалути като BTC, ETH, LTC, DOGE и т.н., dogecoin wallets. След като влезете в системата, ще видите всичките си баланси, включително общата стойност на монетите, съхранявани във всеки портфейл. Оттук можете да изпратите монети на друг потребител, като кликнете върху бутона Изпрати до желания получател.

Освен това можете да изтеглите монети от портфейла си в собствения си цифров портфейл, като изберете Изтегляне под Баланси на портфейли. Можете дори да настроите повтарящи се тегления, за да не пропускате важни дейности по транзакциите. Bitstamp поддържа множество валути, като например Bitcoin, Ethereum Litecoin.

Местни биткойни

Ако искате да продадете нещо на местно ниво, Local Bitcoins е вероятно най-лесният начин да намерите купувачи, които искат да платят в местна валута. Продавачите просто обявяват предмети за продажба на текущите си цени. Купувачите публикуват оферти, които продавачите приемат или отхвърлят.

Заключение

Купуването на Dogecoin е много сходно с това на други популярни криптовалути като Bitcoin и Etherium. Надяваме се, че това ръководство ще ви помогне да решите дали да инвестирате в Dogecoin или не.

Купувайте криптовалути сигурно

Check Also

Buy SHIBA INU - Is it worth buying the cryptocurrency

Купуване на SHIBA INU – струва ли си да купувате криптовалутата?

SHIBA INU е нова и предстояща монета, създадена през 2017 г. Тя е една от …