Home / Cryptocurrencies (nl) / XRP kopen – Is het de moeite waard om de Cryptocurrency te kopen?

XRP kopen – Is het de moeite waard om de Cryptocurrency te kopen?

XRP kopen - Is het de moeite waard om de Cryptocurrency te kopen?

XRP wordt beschouwd als een digitale munt die in 2012 werd gecreëerd door Ripple. Het is ontworpen om te worden gebruikt als een alternatieve betaalmethode voor banken en andere financiële instellingen, die op zoek zijn naar manieren om de kosten en vergoedingen voor het wereldwijd verzenden van geld te verminderen.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van XRP in plaats van traditionele valuta zoals USD of EURO is dat transacties bijna onmiddellijk kunnen plaatsvinden over de grenzen heen zonder dat er extra kosten worden aangerekend. Dit maakt het ideaal voor internationale betalingen waar snelheid het belangrijkst is.

XRP is een veelbelovende beleggingsoptie omdat de prijs sinds 2017 in de lift zit. Het won meer dan 1.000% vanaf januari 2018 tot vandaag. Er zijn echter ook enkele tegenslagen geweest in de afgelopen maanden.

Het bedrijf achter XRP kondigde bijvoorbeeld plannen aan om zijn crypto-uitwisselingsdienst terug in maart 2019 te sluiten. Maar ondanks deze uitdagingen zijn wij van mening dat XRP nog steeds een groot potentieel biedt voor beleggers die langetermijnwinsten willen maken. Naar onze mening

Veilig cryptocurrencies kopen

Hoe kan ik XRP kopen?

U kunt XRP kopen via verschillende beurzen, waaronder Coinbase, Kraken, Bitstamp, Bittrex, Poloniex, HitBTC, Huobi Pro, Gemini, etc. Als u van plan bent om te investeren in XRP, dan heeft u een plek nodig om uw geld veilig op te slaan, dus kies een platform zorgvuldig. Sommige platforms bieden gratis opslag aan, maar dit is niet altijd gegarandeerd.

U dient alleen gebruik te maken van gerenommeerde sites, zoals de sites die hierboven zijn genoemd. XRP wordt steeds populairder onder institutionele handelaren vanwege de lage handelskosten in vergelijking met Bitcoin. Dus als u geïnteresseerd bent in het investeren in XRP, is het nu misschien een goed moment om te beginnen!

Gebruikt XRP PayPal?

Ja, XRP maakt gebruik van PayPal. Ze werken samen om directe overschrijvingen tussen de rekeningen van gebruikers mogelijk te maken. Gebruikers voeren simpelweg hun e-mailadres in wanneer ze zich aanmelden voor een account bij een ondersteunde exchange. Eenmaal geregistreerd, ontvangen ze een activeringslink via e-mail.

Nadat ze op de link hebben geklikt, moeten ze hun identiteit bevestigen voordat ze geld overmaken naar hun nieuwe rekening. Dit is tegenwoordig een wijdverbreide praktijk geworden. Veel bedrijven vereisen dat klanten hun identiteit verifiëren voordat ze hen toegang geven tot gevoelige informatie.

Koop XRP met een kredietkaart

Als u het niet erg vindt om hogere transactiekosten te betalen, kunt u proberen XRP te kopen met een creditcard/debetkaart. Hoewel veel mensen liever geen hoge kosten betalen, vinden anderen het handig om niet door het gedoe van het online verifiëren van hun bankgegevens te hoeven gaan. Bij het gebruik van credit card diensten, wordt u meestal 2%-5% in rekening gebracht.

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het overmaken van fiatvaluta naar cryptocurrency. Daarom maakt het niet uit of je BTC omzet in ETH of vice versa. Alle grote kaarten werken prima. We raden aan om Visa of Mastercard te kiezen, afhankelijk van in welk land je woont.

Veilig cryptocurrencies kopen

XRP doen via bankoverschrijving

Bankoverschrijving is een andere manier om fiatvaluta om te zetten in XRP. Banken rekenen verschillende tarieven op basis van hoeveel geld u stort. Typisch, varieert het vereiste minimumbedrag van $10-$100. De kosten variëren naargelang het type bank dat u kiest. Bij de meeste banken kunt u uw geld binnen 24 uur na storting opnemen.

Het proces duurt ongeveer 3 werkdagen en kost ongeveer 5% per opname. Het is belangrijk op te merken dat de meeste banken geen internationale transacties ondersteunen. Dat betekent dat u geen geld kunt versturen naar landen buiten uw eigen land. Houd er ook rekening mee dat het opnemen van grote hoeveelheden contant geld extra verificatieprocedures vereist, die langer duren.

Waar XRP kopen?

Er zijn verschillende manieren om XRP te verwerven. We raden echter sterk aan om marktplaatsen van derden zoals LocalBitcoins te vermijden, omdat deze markten bekend staan om het oplichten van kopers door het verkopen van valse munten. In plaats daarvan raden we aan om op zoek te gaan naar officiële bronnen waar u precies weet wat u krijgt. Hier zijn enkele plaatsen om te overwegen:

Coinbase

U kunt XRP direct van Coinbase krijgen. Om te beginnen, klik hier om een account te openen. Navigeer dan naar de “Funding Methods” sectie en selecteer “Credit Card”. Voer alle relevante betalingsinformatie in en vul de rest van het formulier in. Uw portemonnee adres zal automatisch verschijnen na bevestiging. Ga vervolgens weer terug naar Funding methods en selecteer “Cryptocurrencies”. Kies XRP en druk op verder. Volg tot slot de aanwijzingen om de financiering van uw account te voltooien.

Kraken

Kraken biedt USD stortingen en opnames aan, evenals EURO en GBP paren. U kunt uw rekening financieren door uw identificatienummer in te voeren of een QR-code te scannen. Als u voor de laatste optie kiest, zorg er dan voor dat u de afbeelding ergens veilig opslaat zodat u hem later niet verliest. Om XRP te kopen, logt u eerst in op uw account. Zodra u bent ingelogd, scrollt u naar beneden totdat u de handelstab ziet in de rechterbovenhoek.

Klik op deze knop en voer de volgende informatie in:

Stortingsbedrag : 0.01
Valuta Pair : USD / XRP
Eenmaal voltooid, bevestig uw transactie door te klikken op “Plaats Order”. Wacht na het plaatsen van uw order tot het geld op uw rekening is bijgeschreven voordat u verder gaat. Dit kan tot 30 minuten duren.

Conclusie

XRP is een van de best presterende digitale activa geworden sinds zijn oprichting. De prijs steeg alleen al tussen januari 2017 en april 2018 met meer dan 1.000 procent. Als zodanig zijn er tal van redenen waarom beleggers vandaag zouden moeten beginnen met het accumuleren van XRP in plaats van langer te wachten.

Veilig cryptocurrencies kopen

Check Also

Buy BitTorrent - Is it worth buying the cryptocurrency

BitTorrent kopen – Is het de moeite waard om de Cryptocurrency te kopen?

BitTorrent is een peer-to-peer protocol voor het delen van bestanden. Het wordt sinds 2004 gebruikt …