Home / Slanje novca u Portugal • Iz Hrvatske u Portugal povoljno

Slanje novca u Portugal • Iz Hrvatske u Portugal povoljno

Slanje novca u Portugal • Iz Hrvatske u Portugal povoljno

Slanje novca Portugal sve je lakše, jeftinije i brže s obzirom na eru u kojoj se nalazimo, kako je doba globalizacije i zajedništva. Stoga je važno uzeti u obzir usporedbu svih mogućnosti za slanje tog novca, pa ćete znati ako se prilagođava specifičnim potrebama koje imate u svakom trenutku.

Postoje različite mogućnosti, iako će vam prva misao biti odlazak u banku. Mnogi od njih nude ovu uslugu, ali o tome ćemo govoriti kasnije. Druga je mogućnost odlazak do tvrtke za prijenos, bilo u štandu ili putem interneta.

Prvo što trebate učiniti je usporediti različite usluge, tako da ćete naći najbolji način da novac izvršite transfer novca koji najbolje odgovara vašim potrebama i potrebama primatelja. Nešto o čemu ćemo govoriti u sljedećim odjeljcima.

 

Preporuke za slanje novca iz Hrvatske u Portugal

Pobjednik

Wise-Transfer-289x170-1

Wise

Prvo slanje besplatno!

TransferGo Reviews

transferGo

Vrlo brza isporuka novca

Pobjednik

Azimo Reviews

AZIMO

Prvo slanje besplatno!

[compare_form lang=”hr”]

Kako mogu poslati novac u Portugal iz Hrvatske?

Upute

Da biste izvršili prijenos, morate odabrati tvrtku u kojoj ćete raditi, a zatim morate slijediti sljedeće korake:

  • Otvorite račun: to možete učiniti putem interneta ili u samom uredu, mada je banka, tamo morate stvoriti tekući račun. Trebat će vam vaše puno ime, bankovni podaci i identifikacijski dokument zemlje u kojoj se nalazite. Navedite pojedinosti koje će odrediti prijelaz: riječ je o pružanju podataka koji se odnose na količinu koja se šalje i valutu, odredište je u ovom slučaju Portugal.
  • Podaci o primatelju: potrebni su i podaci o prijemnicima, posebno su ime i bankovni podaci.
  • Platite prijenos: da biste dovršili, morate dovršiti i platiti naknadu za konačnu transakciju. Dat će vam potvrdu da ćete je u nekim prilikama morati proslijediti primatelju kako bi mogao uzeti novac.

Bankovni transfer novca iz Hrvatske u Portugal je skup

Da biste izvršili transfer u Portugal od banke, morate uzeti u obzir zemlju podrijetla. To je zato što ako je iz zemlje unutar Europske unije ili onoga što se naziva SEPA prijenosom, imat će isti tretman kao i nacionalni transfer. u velikom dijelu zemalja, ali ako se radi o prijenosu izvan Unije, obrada će biti međunarodni prijenos.

  • SEPE transfer: ovo su transferi koji se vrše između zemalja unutar Europske unije. Lakše ih je izvesti pod uvjetom da je unutar iznosa manjeg od 50 000 eura. Bit će dovoljno znati IBAN računa, a već ovisno o dvjema zemljama trebat će više ili manje za dolazak.
  • Međunarodni transfer: jesu transferi koji se vrše između zemalja koje nisu u Europskoj uniji. Oni su složeniji. Tretirat će se drugačije jer će stope biti veće.
Izdavanje provizija ovisit će o vrsti transfera i banci s kojom radimo, ali općenito su one obično veće nego ako se to radi preko bilo koje tvrtke koja je tome posvećena.

Pružatelj novca

Ali ako odaberete tvrtke za prijenos, postoji nekoliko mogućnosti, pa morate uzeti u obzir neke čimbenike i s njima odabrati najbolju opciju koja odgovara onome što trebate.

Ti su čimbenici:

  • Tečaj: trebali biste potražiti tvrtku koja vam može ponuditi najniži tečaj, tako da će primatelj dobiti više novca.
  • Naknade: važno je znati naknade koje će vam tvrtke naplaćivati ​​za ovu vrstu prijenosa jer mala cijena može postati skupa.
  • Načini prijenosa: postoji nekoliko metoda, ali najbrži je nesumnjivo on-line, iako možete pristupiti i jednoj od grana.
  • Vrijeme prijenosa: ovisit će o tvrtkama, ali raspoređuje se između nekoliko minuta i nekoliko dana.
  • Ograničenja: važno je znati ima li tvrtka neku vrstu ograničenja otpreme koja vas može uvjetovati.
  • Načini naplate: također je relevantno jer primatelj mora moći dobiti novac koliko može.

Koliko košta prijenos novca u Portugal

Troškovi i bankovnih provizija i troškovi transfera koje su predložila društva namijenjena za tu svrhu ovisit će o zemlji podrijetla i novcu koji će biti poslan.

Važno je usporediti provizije ili naknade koje će se naplaćivati, tako da možete odabrati ne samo najbolji način, već i najbolju tvrtku.

Drugi faktor koji treba uzeti u obzir je prikupljanje novca od strane primatelja, uvijek će biti jeftinije da ga primite na svoj bankovni račun, umjesto da ga odnesete kući.

Općenito, primjerice, za pošiljku od 100 dolara cijene su oko 2 dolara, približno do gotovo 9.

Trajanje prijenosa novca u Portugal

Vrijeme prijenosa da primatelj ima svoj novac na raspolaganju varira od iznosa, troškova prijenosa i mogućnosti prijema, tako da, ako je isporuka u gotovini, prijenos će biti trenutni ili najviše jedan dan, međutim, ako zaustavit ćete račun, prijenos bi mogao potrajati najviše 5 dana, čemu ćete morati dodati vrijeme u kojem banka oduzima kako bi bila učinkovita, pa bi se mogla produžiti za tjedan dana.

Zatim slijedeći isti primjer kao prije, prilikom prijenosa 100 dolara i ovisno o trošku transfera, zajedno s načinom prijema, vrijeme može biti u minutu do 5 dana, slijedeći dan ili dva dana.

Zaključak

Stoga je najjeftiniji način prenosa u Portugal korištenje internetske tvrtke i dostava gotovine.

Da biste znali cijene morate napraviti dobru usporedbu uzimajući u obzir sve faktore, ali bez sumnje ističući troškove koji trebate platiti kako biste poslali novac, kako biste odabrali ono što najbolje odgovara potrebama primatelja.