Home / Wise българия опит – Сравнение на парични преводи

Wise българия опит – Сравнение на парични преводи

Wise българия опит - Сравнение на парични преводиАко пътувате или се установите в друга държава за известно време, вероятно ще трябва да преведете пари от сметката си в чуждестранната сметка рано или късно. Обикновено банките имат високи такси или парите се конвертират по-лошо. За щастие има компании, които са специализирани в международни трансфери – като Wise. Wise предлага по-добър валутен курс от банките и таксува по-малко. В нашия преглед Wise ще научите защо препоръчваме услугата, как тя работи и какво мислят другите потребители за нея.

Wise: 97% МНОГО ДОБРО

Обслужване
комфорт
Сигурност
продължителност

МНОГО ДОБРО

Wise е много добър доставчик за международни парични преводи. Трансферите са прости, удобни и сигурни. Най-важното е, че трансферите също са много по-евтини, отколкото при банка.

Изпращайте пари с Wise
User Rating: 5 ( 1 votes)

Алтернативи: Най-добри услуги за превод на пари

победител

Wise-Transfer-289x170-1

Wise

Първи паричен превод безплатно!

TransferGo Reviews

transferGo

Изпращайте пари много бързо!

победител

Azimo Reviews

AZIMO

Първи паричен превод безплатно!

Преглед

Wise е основана през януари 2011 г. от 2 естонци, които по-рано са работили за Skype. Тъй като и двамата работеха във Великобритания, скоро имаха проблема с прехвърлянето на пари от Естония във Великобритания (и обратно). Процесът често беше скъп, сложен и отне много време. Това предизвикателство им даде идеята да преосмислят целия процес и малко след това се роди Wise. Със седалище в Лондон, Wise също има офиси в Талин, Естония и New Work.

Прехвърляне – какво е това?

Wise е банково приложение, което ви дава собствена мултивалутна сметка. Разкриването на сметката е, разбира се, безплатно. След това можете да използвате този акаунт като обикновен акаунт, защото ще получите редовен IBAN, върху който можете да превеждате средства. По същия начин можете отново да извършвате безплатни преводи на тази сметка в евро. Но приложението предлага още един начин, който прави акаунта привлекателен за колекционери на мили. Можете лесно да заредите акаунта си там с кредитна карта. За съжаление тук не работят кредитни карти American Express.

За да заредите акаунта си с кредитна карта, просто отидете на акаунта на приложението. Там избирате кредита и след щракване върху „Добавяне“ можете да изберете желаната сума. След това избирате желания начин на плащане и директно виждате таксата за трансфер за избрания начин на плащане. След това добавяте желаната кредитна карта, потвърдете се, като въведете номера за потвърждение на картата (CVV) и акаунтът ви ще бъде таксуван. След няколко секунди желаната сума след това трябва да бъде резервирана и можете да я изхвърлите.

Ето как работят трансферите

След като заредите сметката си, можете да се разпореждате с парите и да ги платите по банков път. За целта трябва да се върнете към акаунта в приложението и да го изпратите до. Тук вече можете да добавите получател и да изберете желаната сума и валутата. Освен това ще видите таксата директно тук. След това можете да изпратите превода и това обикновено е след пристигане на един или два дни при получателя. Обикновено получавате и местен IBAN. Това е голямо предимство пред другите банкови приложения, защото лесно можете да платите наема си, без наемодателят да се чуди за чуждестранния IBAN.

Такси за трансфер – колко са в действителност?

Ако обменяте валутата си, се използва най-добрият възможен курс, но плащате такса между 0,35 и 2 процента за борсата. Таксите с кредитна карта, Apple Pay или Google Pay ви струват 0,2 процента.

Можете да заявите Mastercard безплатно. Също така плащането с Mastercard във валутата на вашата сметка е безплатно, както и тегленето на пари в брой на машината. Това обаче е само до стойност от 200 паунда (около 225 евро) в рамките на един месец безплатно, тогава сте платили 2 процента от сумата за теглене. Ако плащате само в евро, всъщност няма такси.

Безопасен ли е Wise?

Казано накратко: Да, Wise е безопасен! Регистрирано в Англия и Уелс (фирмен номер: 07209813), компанията е със седалище на адрес 186-188 Seat Road, London EC1V 2NT, Обединеното кралство и е така нареченият бизнес с парични услуги на приходите и митниците на нейно величество. (HMRC) регистриран. Той също се контролира от Органа за финансово поведение на Обединеното кралство (FCA).

Wise също е акредитиран във всички страни, в които оперира. В Австралия Wise търгува чрез клон с ABN 168 331 191 и притежава австралийски лиценз за финансови услуги („AFS License“) номер 456295, издаден от австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции („ASIC“).

Доставчикът не трябва да се разглежда като банка, но той трябва да има регулация и лицензиране, за да може да предоставя финансови услуги. Стандартите за сигурност са в съответствие с банковите стандарти. Следователно регламентът се регулира от Органа за финансово поведение, тъй като Wise е със седалище в Обединеното кралство. Чрез редовни проверки FCA може да определи дали има нередности. В такъв случай се извършват проверки и проверки. Възможно е и отнемане на лиценза.

За сигурността по отношение на прехвърлянето на данни, доставчикът разчита на съвременното криптиране. Използването на най-новите стандарти за сигурност не позволява на трети страни да получат достъп до чувствителни данни. Проверката също играе важна роля в този контекст.

Прехвърлянето чрез доставчика на услуги се извършва изключително чрез собствена сметка. Анулиране на превода е възможно, докато парите не бъдат получени от получателя. Клиентът има възможност да види подробно в сметката си, къде се намират парите в момента и какъв статус има преводът му. Избирайки защитена парола, потребителите на доставчика на услуги за прехвърляне могат отново да повишат собствената си сигурност.

Така че, ако използвате Wise, можете да сте сигурни, че всички критерии за сигурност са изпълнени и вие оставате анонимни.

Преглед на Wise – как работи?

Wise използва така наречената система peer-to-peer. По същество това е платформа, където споделяте валути с други потребители. Веднага щом искате да обмените парите си (например евро) в друга валута (например AUD), Wise автоматично ще намери друг потребител, който иска да конвертира пари (AUD) във вашата валута (евро). С тази система Wise успява да задържи парите в една и съща държава. Това дава възможност да се начисляват само малки такси и да ви се предложи добър валутен курс.

Обикновено международните трансфери са много скъпи, тъй като често включват скрити такси. Банката например говори за „безплатни международни преводи“, но реалността често е друга. Wise разменя парите си на реалната цена и съобщава действителните такси.

Валутен курс

Парите ви няма да бъдат разменени по курса, с който превеждате към Wise, а по курса, с който парите се превеждат към другата ви банкова сметка. В случай, че цената се промени значително в рамките на този кратък период от време, има възможност за анулиране на превода. Можете също така да използвате така наречената функция „заключване“. Трансферът ще се осъществи само ако цената е малко по-различна.

Кредитна карта

Когато използвате кредитната си карта, имайте предвид, че тя може да има дневен лимит. Освен това се изисква допълнителна такса. Най-добрият начин е да превеждате парите си от една банкова сметка в друга.

Колко време отнема трансферът?

Продължителността зависи от 3 фактора:

  • Вашата банка трябва да регистрира Wise като бенефициент. Това обикновено отнема от 24 до 72 часа и зависи от вашата банка.
  • От момента, в който парите от вашата банка са пристигнали в Wise. Това обикновено отнема един работен ден. Ако направите трансфера през уикенда, тогава това се обработва само в понеделник.
  • Времето, докато парите от Wise пристигнат на другата ви банкова сметка. Това обикновено отнема и работен ден.

Можете дори да изтеглите Wise като приложение на вашия смартфон. Това прави трансфера още по-лесен!

Проверка на самоличността на Wise

Ако трябва да се превеждат пари, проверката винаги е необходима. Само това служи за защита от пране на пари и измами, но е и гаранция за самите клиенти. Проверката в Wise е основа за използването на акаунти. Ако трябва да бъде преведена голяма сума, възможно е доставчикът отново да извърши тест за идентичност. Самата проверка е класически процес. Необходимите документи се качват през вътрешната зона. Това може личната карта, но и паспорт се приема.

В допълнение към чистото определяне на самоличността все още е проверка на адреса. Необходим за това е валиден документ със следната информация:

  • Пълно име
  • пълен адрес
  • дата на издаване
  • Име или лого на подателя
  • Вид на документа

Например се приемат фактури или банкови писма. Документите не трябва да са по-стари от три месеца. Важно е да се уверите, че адресът съвпада с информацията в акаунта на Wise. Пощенската кутия като адрес не се приема от Wise.

Забележка: Възможен е отказ на документи по време на проверка. За това може да има различни причини. Кратката комуникация с поддръжката помага за успешното провеждане на проверката.

При прехвърляне на много големи суми може да се наложи допълнителна проверка на сметката. В такъв случай е възможно доставчикът на услугата за трансфер да провери източника на актива.

Wise преглед – предимства и недостатъци

Ето някои предимства, споменати от други потребители:

  • Това е лесно.
  • Той върви бързо.
  • В сравнение с други банки и конкуренти е по-евтино
  • Има приложение за Android и iOS

Споменаха се обаче няколко недостатъка. Някои потребители се оплакват, че особено първата препоръка отне малко повече време и не харесаха много интерфейса. Освен това някои потребители смятат за досадно, че валутният курс не може да бъде зададен при прехвърляне към TransferMate.

Но това са само няколко неща.

Wise все още е чудесен вариант, ако искате да преведете парите си от Естония в Австралия или от Австралия в Естония.

Wise: 97% МНОГО ДОБРО

Обслужване
комфорт
Сигурност
продължителност

МНОГО ДОБРО

Wise е много добър доставчик за международни парични преводи. Трансферите са прости, удобни и сигурни. Най-важното е, че трансферите също са много по-евтини, отколкото при банка.

Изпращайте пари с Wise
User Rating: 5 ( 1 votes)